Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1.9 115 коня - 4 нови дебитометри и отново ниски стойности на отчетения въздух

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 1.9 115 коня - 4 нови дебитометри и отново ниски стойности на отчетения въздух

Здравейте колеги ,

Имам алфа 156 1.9 115 коня 2002 година. Когато закачих колата на диагностика ми показа 50 (нз каква е точно мерната единица) за входящ въздух при желаещи 300 на празен ход.

Имам приятел който работи в Тех-ко. Докараха ми за 1 ден 4 дебитометъра за проба. 3- бош и 1 крафт - чисто нови. сменям тествам и пак и пак показва 50 при необходими 300. Наясно съм че дори и новите на бош дебитометри са много дефектни но все пак при проба на 4-ри за 1 ден си мисля че проблема не може да е в тях. Затова и въпросът ми е ако изключим дебито на каква друга причина може да се дължът тези ниски стойности ?

Когато я форсирам на място при необходимо 1000- 1100 ми дава 300-400.

Мерси,

Ако допуснем, че дебитомерът мери вярно, разликата може да се обясни с постъпване на въздух или газове след него. Примерно пробив или заседнал отворен ЕГР. Така сумарното количество (желано) е горе-долу реално отчетеното от дебитомера + "паразитно" постъпилото след него.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Карай така. Нищо ти няма на дебитомера и не се филмирай повече.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Благодаря ти за бързия отговор. Искам само да те попитам относно сумарното количество (желано). Аз изполвавам Мулти еко скан и там това сумарно на английски - desired intake air quantity си мсилех че стойноста от 300 е статична тоест програмата ти казва че такзи кола при свободен ход трябва да постъпват 300 единци въздух а постъпвът реално 50 когато го сравня с другия параметър intake air quantity.

С други думи може да не разбирам правилно но аз си мислех че desired intake air quantity показва каква трябва да бъде правилната стойност и понеже intake air quantity ми е 50 при проба с 4 деби. си мислех че някаде по веригата (ако изключим дебито) се губи въздух. Иначе ЕГР е затапен но не съм изолиран картарните газове - нз дали те имат значение в този случей.

---------- Post added at 23:44 ---------- Previous post was at 23:42 ----------

Точно това искам да направя , понеже ми писна да се занимавам. Просто исках да знам дали това разминаване е нормално. Иначе колата си върви повече от приятно.

---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:44 ----------

Да писна ми вече и не ми се филмира повече. Просто исках да знам дали това разминаване е нормално понеже колата върви прилично. А когато сложих този деби на крафт - е там умря направо. на първа при пълна газ и трябваха 20 секунди за да дигне 20 км.

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:30.

Comment

При мен е обратното-целта е по малка от реалното количество?И аз съм със затапен егр?
            Attached Files
            Last edited by stu; d.m.y г., 00:41.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от Suteniorat Покажи съобщение
              Благодаря ти за бързия отговор. Искам само да те попитам относно сумарното количество (желано). Аз изполвавам Мулти еко скан и там това сумарно на английски - desired intake air quantity си мсилех че стойноста от 300 е статична тоест програмата ти казва че такзи кола при свободен ход трябва да постъпват 300 единци въздух а постъпвът реално 50 когато го сравня с другия параметър intake air quantity.

С други думи може да не разбирам правилно но аз си мислех че desired intake air quantity показва каква трябва да бъде правилната стойност и понеже intake air quantity ми е 50 при проба с 4 деби. си мислех че някаде по веригата (ако изключим дебито) се губи въздух. Иначе ЕГР е затапен но не съм изолиран картарните газове - нз дали те имат значение в този случей.

---------- Post added at 23:44 ---------- Previous post was at 23:42 ----------

Точно това искам да направя , понеже ми писна да се занимавам. Просто исках да знам дали това разминаване е нормално. Иначе колата си върви повече от приятно.

---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:44 ----------

Да писна ми вече и не ми се филмира повече. Просто исках да знам дали това разминаване е нормално понеже колата върви прилично. А когато сложих този деби на крафт - е там умря направо. на първа при пълна газ и трябваха 20 секунди за да дигне 20 км.
              Има едно друго измерване - напрежение на дебитомер. Гледай го него. Тази програма има грешки и една такава е за 1.8TS

---------- Post added at 03:52 ---------- Previous post was at 03:52 ----------

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
              При мен е обратното-целта е по малка от реалното количество?И аз съм със затапен егр?
              Ти с пипан комп ли си?

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                Въображението на Алфиста-идеалист отново се е развихрило в неправилна посока. Всъщност всичко си е ОК.
                Причината за разликите в показанията е, че реалното количество въздух се мери в кг/час, а желаното - в мг/такт.
                Я покажи един скрийншот от FES/MES от който да е видно, че мерните единици са тези за които говориш. Т.е - различни за желано и измерено количество.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Така като гледам от моя скийншот мерните единици са еднакви?
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                    Така като гледам от моя скийншот мерните единици са еднакви?
                    И в това, което аз съм гледал, са еднакви.

Така че ми е интересно, да видя, къде ги има различни. Щото иначе ще да е плод на развихрено въображение.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:30.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                        Ти си умно момче, Алфисте-идеалист, а и поназнайваш английски. Така че чети например тук: http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?f=5&t=291.

P.S. А и е близко до ума, че след като колата си върви безпроблемно и не отчита грешка, то проблем с дебитомера не следва да се очаква...
                        Поисках уточнение от теб и поради това го очакам от теб.

Поради това не ме пращай да чета а дай да видя доказателството за това, което твърдиш.

Понеже виждам, че това те затруднява, ето ти и по-лесен въпрос:

Колегата в първия си пост по темата е написал следното:

"Имам алфа 156 1.9 115 коня 2002 година. Когато закачих колата на диагностика ми показа 50 (нз каква е точно мерната единица) за входящ въздух при желаещи 300 на празен ход"

.......

Ти си написал следното:

"Всъщност всичко си е ОК.
                        Причината за разликите в показанията е, че реалното количество въздух се мери в кг/час, а желаното - в мг/такт."

Да видим сега, какво казва простата аритметика (която ти е тъй чужда):

Ако приемем, че оборотите на празен ход са 800 за минута:

300 кг/час : 60 минути = 5 кг/минута.

При 800 оборота един четирицилиндров мотор прави 1600 пълнения в минута.

5 кг : 1600 = 3,125 г./такт. = 3125 мг./такт

Очевадно 3125 много силно се различава от посочените по-горе "50"

Имаш ли някакви предположения по въпроса?
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:19.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Проверих стойностите на двата параметъра и са в едни и същи мерни единици.

http://www.hostingpics.net/viewer.ph...1228123219.jpg
                          Last edited by Suteniorat; d.m.y г., 12:51.

Comment

Истината е, че Гайдаров е прав.

Просто очаквах да чуя неговите собствени разсъждения, вместо прочетените тук и там.

Накратко:

В интерфейса на FES/MES има грешка.

И друг път е това е дискутирано. Примерно тук:

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...9&postcount=67

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:31.

Comment

Working...
                              X